суботу, 2 травня 2020 р.

11 ЧУДОВИХ КНИГ, ЯКІ ВАРТО ПОЧИТАТИ РАЗОМ З ДІТЬМИ

Як розповісти дітям про складне? В цьому вам, шановні батьки, допоможуть книги. Тут ви знайдете відповіді на всі дитячі запитання простою, доступною їм для розуміння, мовою.
Це справжня революція у вихованні дітей! Разом із цією книгою дітлахи ознайомляться із різноманітними почуттями, а отже пізнають себе! Це збірка кумедних оповідань про пані Мілку, особливу виховательку , клоуна з лялькового театру й дітлахів із дитячого садочка, яких ви неодмінно полюбите. У «Великій книзі почуттів» ви знайдете, зокрема, історії про смуток, сором, зневагу, ревнощі, любов, ненависть, чесність, повагу, сміливість, співчуття, страх, почуття вини, а ще розповідь про те, звідки беруться діти. Наприкінці кожного оповідання є практичні поради для дітей та дорослих.
Кольорові комікси про появу дитини – намальований весь процес від зачаття і виношування плоду до пологів і обрізання пуповини. Книга, яка відповідає на ряд питань на сексуальну тему.



Що говорити дитині, яка боїться темряви? Або маленькому педанту, який відмовляється робити те, що у нього відразу не виходить добре? Або тому, кого докучають в школі однолітки? Або тому, хто пережив розлучення батьків? … У книзі австралійського дитячого психолога Д.Бретт читач знайде цілу купу прикладів, рецептів та рекомендацій для цих та багатьох інших проблемних ситуацій.

В Оскара та Мії скоро з’явиться братик чи сестричка. І це страшенно цікаво! Як малюк взагалі опиняється в маминому животику? Чи падає йому на голову їжа, коли мама обідає? Чим відрізняються хлопчики від дівчаток? На всі ці дитячі запитання книга має делікатні пояснення з цікавими розповідями та картинками. Наприкінці книги, дізнавшись багато нового, Мія та Оскар радіють народженню маленького братика.
Придбати книгу можна тут: ToysDytpsyholog

 Бонтон – французьке слово, яке означає “гарні манери”. А їх, поза всяким сумнівом, краще мати кожному, хто вважає себе вихованою та культурною людиною. Є гарні манери, про які ми знаємо вже змалечку. Наприклад, про те, що не можна балакати, коли їси. Або перебивати співрозмовника. Або колупатися в носі чи обгризати нігті. Це всім відомо. Але є манери, про існування яких можна дізнатися з порадника гарних манер або… із цієї книжки. Прочитавши її, ви точно за жодних обставин не осоромитеся. Навпаки, відчинивши двері перед сусідкою, поступившись місцем у транспорті жінці або подавши руку мамі чи бабусі, яка виходить із трамваю, ви точно всіх приємно вразите.  А якщо вивчите, про що “говорять” столові прибори  – тоді Вас точно можна буде брати навіть на прийом до президента. Читайте цю книжку – і переконаєтеся: мати гарні манери анітрохи не складно. Особливо, коли вивчаєш їх із таким знавцем, як Ґжеґож Касдепке.
придбати книгу можна тут: ToysDytpsyholog
враг6. Кали Давид, Блок Серж «Враг». Книга допоможе вашим дітям зрозуміти, що таке війна, ворог і купу різних незрозумілостей на дану тему. “Ворог” – антимілітаристська книга італійського письменника Давида Калі і французького ілюстратора Сержа Блоку. Втомлений від нескінченної війни солдат сидить в окопі і думає про “ворога” – про те, кого командири у своїх агітках зобразили справжнім чудовиськом, що вбиває жінок і дітей. Написаний від першої особи, по-дитячому простим текстом Калі розкриває все більш і більш самостійні роздуми героя, а лаконічні, але дуже виразні малюнки Блоку точно передають відчуття, які охопили солдатів – порожнечі, страху і самотності. Зрештою солдат розуміє: війну у що б то не стало треба припинити. Для цього він вирішує проникнути у ворожий окоп, де його чекає зовсім не те, що він очікував побачити.
Дана книга допоможе дитині зрозуміти і пережити втрату. Книга про те, як жив-був хлопчик, якого звали Його Есбен, і був у нього дідусь, якого він називав Дідусем. Але одного разу все змінилося, вірніше, Есбен і раніше називав свого дідуся Дідусем, тільки Дідуся не стало. Мама сказала Есбен, що Дідусь відправився на небеса, а тато сказав, що Дідуся поховають і він стане землею. Але батьки помилялися, бо в той же вечір Дідусь повернувся і сів на комоді в кімнаті Есбена. З книжки про привиди Есбен і Дідусь дізнаються, що люди стають привидами, якщо щось не доробили у своєму житті. Дідусь приходить до хлопчика щоночі, і вони разом намагаються згадати, що  ж  Дідусь забув.
Відомий дитячий психолог в захоплюючій формі розповість вашій дитині як правильно діяти в складних ситуаціях, з якими вона стикається на кожному кроці, а барвисті кумедні картинки допоможуть їй подолати страх і уникнути небезпеки. Ви дізнаєтеся що робити, якщо: ти загубився; не встиг вийти з вагона метро; ти один вдома, а в двері дзвонять; тобі зустрілися чужі собаки; твоя кішка залізла на дерево; занадто жарко і занадто холодно; погода стає небезпечною; тебе дражнять хлопці; з тобою ніхто не дружить; тебе сильно кривдять; пристає незнайомий чоловік; ти боїшся темряви і монстрів.
У новій книзі відомого психолога мова піде про вибір, про прийняття рішень, про відповідальність, про те, як важливо вміти оцінювати ризики. Вона стане розумним співрозмовником для школярів і безцінним помічником для їхніх батьків. Ваші діти дізнаються що робити, якщо: поранився, у будинку вимкнули світло, застряг у ліфті, у будинку почалася пожежа, щось сталося під час купання, вчитися важко, друзі замислили щось погане чи пропонують спробувати наркотики, закурити або випити.
Казкотерапія, коригуюча поведінку і настрій дитини, є одним з найбільш обережних і приємних методів виховання. Слово фантазії засвоюється надовго, тому що містить приховане навіювання. Головне, щоб казка мала відповідний алгоритм, точно спрямований на вирішення конкретної проблеми, що враховує канали сприйняття дитини і, звичайно, її інтереси.
Книга розкриває секрети психологічної допомоги дітям від 3 до 10 років. Автор просто і докладно передає дбайливим батькам і початківцям психологам знання, приклади та рекомендації для вирішення багатьох проблемних ситуацій за допомогою терапевтичних казок.
Що відбувається в животі у мами довгі дев’ять місяців? Як виходять хлопчики і дівчатка? Звідки дитина знає, коли їй народитися? Ця книжка – подорож у таїнства життя. Всі діти скоюють цю подорож, але ніхто з них не пам’ятає про неї… Настала пора прочитати книгу “Як я з’явився на світ” і пройти цей шлях.

Немає коментарів:

Дописати коментар