вівторок, 27 жовтня 2020 р.

ВСЕКУРАЇНСЬКИЙ МІСЯЧНИК ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕК "ШКІЛЬНА БІБЛІОТЕКА ТА ЕКОЛОГІЧНА ПРОСВІТА УЧНІВ"



1 жовтня 2020 року розпочався Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів»

       Для початку пропонуємо всім учням, вчителям, а також гостям нашого блогу переглянути повчальний відеоролик  "ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ", в якому показано красу нашої планети Земля, вплив людини на її природу та жахливі наслідки бездумної діяльності людей. Буктрейлер змушує кожного задуматися над питанням збереження природи. Супроводжує відеоролик одна з останніх пісень Майкла Джексона, в якій він закликає людей схаменутись і зберегти нашу планету від загибелі.


    У рамках місячника в шкільній бібліотеці було проведено ряд заходів, спрямованих на розвиток в учнів екологічної культури. Завдання екологічного виховання полягає у формуванні екологічних знань, вихованні любові до природи, прагненні берегти, примножувати її, формуванні вміння і навичок діяльності в природі.
       У бібліотеці оформлено книжкову виставку на екологічну тематику «Знай, люби, бережи», а також книжкову полицю  "В гармонії з природою". Тут юні читачі можуть дізнатися про червонокнижних представників флори та фауни рідного краю та України, дізнатися про екологічну ситуацію на планеті та в нашому місті, а також поважливого відношення до природи.




                    Учні 9-В класу з цікавістю розглядають книжки, представлені на виставці.

Як завжди, на початку жовтня, для другокласників пройшло свято "Посвята в читачі". Діти познайомились зі шкільною бібліотекою, послухали розповідь бібліотекаря та розказали вірші про книги. З допомогою літературних персонажів, втілених старшокласниками, другокласники дізналися як правильно поводитися з книгою, побачили, які цікаві книжки та журнали є в шкільній бібліотеці та стали її повноправними читачами.










      Також була проведена презентація дуже цікавого видання "Книга природи острова Хортиця. Знайомі незнайомці". Її автори Віталій та Олена Шелегеди - екологи-краєзнавці. Ця книга на допомогу юним природолюбам, всім, хто цікавиться флорою та фауною рідного краю. В ній наведено відомості про більше, ніж 100 видів рослин і тварин легендарного острова Хортиця - Національного заповідника України.


        Для тих, кого зацікавила дана книга, робимо  її онлайн-презентацію за посиланням:

       Для учнів 6-х класів пройшов конкурс ерудитів "Цілющі скарби матінки-Землі".




       
          Також в рамках місячника було проведено день бібліотворчості "Читаємо, малюємо, граємо. Наша Земля". Декілька робіт пропонуємо до вашої уваги.
 




      Для третьокласників було проведено бесіду "Знай, люби, бережи"




Немає коментарів:

Дописати коментар