пʼятницю, 27 січня 2023 р.

Пам'ятні дати в історії України: 27 січня - день вшанування жертв Голокосту та 29 січня - Бій під Крутами

  В історії України є дві дати, які ми згадуємо на цьому тижні, а саме:  27 січня – день вшанування жертв Голокосту та 29 січня –Бій під Крутами.

       Голокост – це геноцид, переслідування та масове знищення нацистською Німеччиною євреїв, які жили на території  Германіїї, а також на окупованих нею, у період Другої світової війни, територіях, в тому числі і в Україні. 
       Бій під станцією Крути 105 років назад, 29 січня 1918 року, став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність України.
       В рамках "Тижня національної свідомості та співпраці" бібліотекарем Потапенко О.О. та класним керівником 9-Б класу Горлачовою Л.І. було проведено онлайн-зустріч з учнями, присвячену цим датам. На ній діти почули не тільки розповідь про дані події, їм було зачитано спогади нашого земляка, Героя України Анатолія Шапіро, про визволення Освенцима. Також була проведена аналогія Бою під Крутами з боєм за Гостомельский аеродром 24 лютого 2022 року українськими  солдатами-строковиками, зовсім молодими хлопцями, які завадили російському десанту захопити Київ.
       Щоб якомога більше старшокласників могли ознайомитись з даними датами, у Гугл-класи "Виховна година" було розміщено опис та відео до цих подій. Вони будуть цікаві для ознайомлення з історією світу та України.
image.png
image.png
image.png

Немає коментарів:

Дописати коментар