неділю, 18 квітня 2021 р.

ВІРТУАЛЬНИЙ ТУР МУЗЕЯМИ УКРАЇНИ ПРОСТО НЕБА

                                                                                   


       Сьогодні ми раді запросити всіх охочих у віртуальний тур українськими музеями під відкритим небом. Google Ukraine у партнерстві з Міністерством культури України, оцифрували сім музеїв в різних регіонах України і створили спеціальний сайт "Музеї України просто неба", де можна здійснити віртуальну подорож, дізнатися більше про народну архітектуру і побут, відчути всю самобутність української культури. 3D-тури всіх музеїв також доступні в режимі Street View на Картах Google. Проект є частиною кампанії "Автентична Україна".

          3D-тури музеями просто неба представляють історію життя в різних регіонах України, зокрема, унікальні колекції етнографічних та архітектурних об'єктів з усіх регіонів України, датованих XV-XIX століттями. Список музеїв в рамках проекту складається з: Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів), Музей народної архітектури і побуту у Львові "Шевченківський гай" (Львів), Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав-Хмельницький), Закарпатський музей народної архітектури та побуту (Ужгород), Центр народознавства "Мамаєва Слобода" (Київ), Запорізька Січ - Національний заповідник "Хортиця" (Запоріжжя), Резиденція Богдана Хмельницького (Чигирин).
              
             Для здійснення подорожі варто нажати на виділене червоним посилання в тексті "Музеї України просто неба" і обрати об'єкт, а далі ви почуєте цікаву розповідь про архітектурну пам'ятку та у 3D-форматі побачите все, що містить даний об'єкт. Віртуальна подорож дуже цікава та пізнавальна, тож рушаймо!
   

Немає коментарів:

Дописати коментар